KWALITEIT

Kwaliteitsborging

Hygiene en kwaliteit

Wellink is gecertificeerd voor verschillende kwaliteitsnormeringen. Dit stelt ons in staat om producten te produceren volgens meerdere concepten zoals Beter Leven 1*, IKB Varken en Biologisch.

Om aan de hoge kwaliteitsnormen te voldoen worden dagelijks interne kwaliteitscontroles uitgevoerd door onze kwaliteitsdienst. Ook worden onze producten, fabriek en werkwijze vanzelfsprekend  geïnspecteerd door de NVWA (Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit) en andere externe partijen. 

Hieronder vindt u een overzicht van onze certificaten en concepten.
Heeft u vragen voor onze kwaliteitsdienst? Neem contact met ze op.

Kwaliteitsborging

FSSC 22000 is een standaard die ontwikkeld is door de stichting certificatie voedselveiligheid. Deze standaard is de eerste standaard die wereldwijd wordt geaccepteerd. Deze standaard is goedgekeurd door de GFSI (Global Food Safety Initiative), een wereldwijd initiatief van deskundigen op het gebied van voedselveiligheid.

Een greep uit onze concepten

Het Beter Leven keurmerk van de Dierenbescherming maakt het mogelijk om dierlijke producten te herkennen die met meer oog voor dierenwelzijn zijn geproduceerd. Varkens onder het Beter Leven keurmerk hebben meer ruimte, afleidingsmateriaal en mogelijkheden om hun natuurlijk gedrag uit te oefenen. 

IKB Varken is een ketenkwaliteitssysteem voor de hele varkenssector. Alle schakels die betrokken zijn bij het houden van varkens en het verwerken van varkensvlees verstrekken hiermee garanties over dierenwelzijn, voedselveiligheid en diergezondheid.

Klik voor certificaat

Skal Biocontrole zet zich als onafhankelijk toezichthouder in voor de betrouwbaarheid van biologische producten in Nederland. Het productieproces moet aan wettelijke voorschriften van de Europese overheid voldoen om het product met het Biologische keurmerk te mogen voorzien.

Contact met onze kwaliteitsafdeling

Wilt u meer weten over onze werkwijze, onze concepten of heeft u een andere vraag met betrekking tot kwaliteit? Neem contact op met onze kwaliteitsafdeling.